KOM!-activiteiten

Het lijkt nog ver weg; jouw toekomst en je toekomstige beroep. Toch komt het moment van kiezen steeds dichter bij. Weet jij al wat je wilt? Kom kijken bij ROC van Twente en Zone.college. In de derde of vierde klas van het vmbo krijg je de kans om mee te lopen bij deze scholen. Ze laten je graag zien wat ze in huis hebben. Zo kom je meer te weten over een opleiding. Wil je weten welke KOM!-activiteiten er zijn? Bekijk dan de KIES, KOM! & KIJK-gids. Een (digitale) gids, waarin alle mbo-opleidingen in Twente op een rij staan.

KIES, KOM! & KIJK

Kom meer te weten over de inhoud van een opleiding. Volg bijvoorbeeld lessen, spreek met docenten en (toekomstige) medestudenten. Zo kun je zien of de opleiding is wat jij ervan verwacht en wat studeren in het mbo inhoudt. Krijg antwoord op al jouw vragen!

Wat je moet weten:

  • KOM!-activiteiten zijn voor 3e- en 4e jaars leerlingen van het vmbo.
  • Het aanbod bekijken en aanmelden doe je door op de aanmeldknop hierboven te klikken.
  • Je ontvangt een bevestigingsmail van je aanmelding (noteer datum en adres goed in je agenda!).
  • In de lesbrief KIES, KOM! & KIJK staan opdrachten. De opdrachten helpen je om erachter te komen wat je leuk en minder leuk vindt aan de opleiding.

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik me aanmelden voor een KOM!-activiteit?

Leerlingen uit de vierde klas kunnen zich vanaf november aanmelden voor een KOM!-activiteit. Leerlingen uit de derde klas, kunnen zich vanaf december aanmelden. Kijk wel goed op welke locatie de KOM!-activiteit georganiseerd wordt!

Wat is de route naar ROC van Twente of Zone.college?

Klik hier voor de routebeschrijving naar de verschillende locaties van ROC van Twente. Klik hier voor de verschillende locaties van Zone.college.

Ik ben ziek. Waar moet ik me afmelden voor de KOM!-activiteit?

Als je ziek bent, kun je je afmelden voor de KOM!-activiteit door in te loggen via www.kijkenophetmbo.nl

Ik wil me opgeven, maar ik krijg de melding dat de KOM!-activiteit al vol zit. Kan ik nog aanmelden? de melding dat de activiteit al vol zit. Kan ik me nog inschrijven?

Vol is helaas vol. Kijk of deze KOM!-activiteit op een ander moment of andere locatie wordt aangeboden.

Als ik inlog met mijn leerlingnummer van school, krijg ik de mededeling ‘je komt niet in aanmerking’ in beeld. Wat kan ik doen?

Als je deze melding in beeld krijgt, zit je waarschijnlijk niet op een deelnemende vmbo-school. Je kunt het beste contact opnemen met je decaan.

Als ik een KOM!-activiteit heb gekozen verschijnt de mededeling dat de inschrijvingstermijn is verstreken. Kan ik me alsnog aanmelden?

Helaas is het niet mogelijk om je voor een KOM!-activiteit aan te melden als de inschrijvingstermijn is verstreken. Inschrijven kan tot uiterlijk tien dagen voordat de KOM!-activiteit plaatsvindt.

Mogen mijn ouders mee naar een KOM!-activiteit?

Tijdens de KOM!-activiteit(en) komen je ouders niet mee. Tijdens de Open Dagen kun je samen met je ouders een kijkje nemen op het Mbo. Je ouders kunnen je wel helpen om een goede keuze te maken voor de KOM!-activiteit(en) waaraan je deel wilt nemen. Tip: bekijk samen met je ouders het aanbod en de lesbrief.

Hoe kan ik mij voorbereiden op de KOM!-activiteiten?

Ter voorbereiding op je bezoek kun je de opdrachten maken uit de lesbrief.

Ik weet al welke opleiding ik ga kiezen, moet ik dan deelnemen?

Vraag aan je mentor of decaan of het verplicht is om deel te nemen aan een KOM!-activiteit.

Ik heb een e-mail gestuurd naar de contactpersoon, maar krijg geen reactie. Wat kan ik doen?

Als je binnen tien dagen geen reactie hebt ontvangen, kun je een mail sturen naar info@aansluitingsnetwerk.nl

Waar kan ik mij melden voor een KOM!-activiteit?

In de bevestigingsmail staat waar jij je kunt melden. Indien je de bevestigingsmail kwijt bent, kun je contact opnemen met je mentor of decaan.

 

Heb je nog vragen?

Voor meer informatie over een opleiding of beroep kun je kijken op de websites van ROC van Twente en Zone.college. Natuurlijk kun je ook één van de Open Dagen van de onderwijsinstellingen bezoeken. Je mentor of decaan kan je verder helpen.

 

Website door Webton